Reglement en aanmelden herplaatsing

De herplaatsbemiddeling van Aby2000 is een gratis service, voor zowel leden als niet-leden. Alle Abessijnen, Varianten en Somali’s mogen hiervoor aangemeld worden, er gelden echter een paar regels, in het belang van de te herplaatsen katten: De te herplaatsen kat mag niet op Marktplaats, Speurders of andere commerciële verkoopsites staan, die niet perse het beste met de kat voor ogen hebben. Sites als Kittentekoop vallen hier niet onder. Indien redelijkerwijs mogelijk wil Aby2000 bewijs van contact met de fokker (dat deze op de hoogte is van de herplaatsing), bij voorkeur in de vorm van een e-mail.

Om de raszuiverheid van de kat te kunnen vaststellen vragen wij om een kopie van de stamboom in te sturen. Normaliter is een herplaatskat gecastreerd en de vraagprijs kan variëren van een symbolisch bedrag, tot kostprijs van castratie en verzorging. Normaliter worden katten niet ongecastreerd herplaatst. Aan het open (niet gecastreerd) aanbieden van katten kleven risico’s! Deze katten zijn zeer kwetsbaar en kunnen gemakkelijker ten prooi vallen aan handelaren. Wilt u toch uw kat ongecastreerd herplaatsen, kijk dan dus extra kritisch naar waar de kat terecht komt. Soms komt het voor dat kittens om een of andere reden wat langer bij de fokker blijven “plakken” (4 maanden>) Aby2000 ziet dit, qua regels, niet als een herplaatsing.

Toch kunnen deze dieren op het herplaatsgedeelte van onze site belanden, omdat ze niet meer onder de echte kittens/nestjes vallen en eventueel interessant zijn voor mensen die een iets oudere kat zoeken. Voor deze relatief jongere dieren kan door de fokker een andere prijs worden gevraagd, dan voor oudere herplaatskatten.